Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Νηστεία Χριστουγέννων

Η Νηστεία για τα Χριστούγεννα




Από τις 15 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου εκάστου έτους, η εκκλησία μας, έχει ορίσει νηστίσιμη περίοδο για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της ενανθρωπήσεως Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Για τον χριστιανό, η νηστεία είναι μια περίοδος που εντείνεται ο αγώνας του πιστού κατά των παθών. Σ' αυτό συμβάλει και η συνειδητή αποχή από διάφορες τροφές. Η νηστεία δεν είναι περίοδος στερήσεως και όποιος της αντιλαμβάνεται ως τέτοια, δεν θα πρέπει να νηστεύει (γιατί έτσι στερείται την ελευθερία που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο).



Κατά την περίοδο που νηστεύουμε, δεν αρκεί μόνο να μην τρώμε κάποια φαγητά, αλλά θα πρέπει να περιφρουρούμε τον αγώνα μας με περισσότερη προσευχή, εξομολόγηση, μετάνοια και φυσικά Θ. Κοινωνία.

Πάντα με την σύμφωνη γνώμη και καθοδήγηση του πνευματικού μας, η περίοδος της νηστείας, μπορεί να γίνει για μας η αφετηρία για μια πιο πνευματική ζωή, αλλά και η περίοδος που θα μας προετοιμάσει να ζήσουμε, να εορτάσουμε και να αντιληφθούμε με την Χάρη Του Παναγίου Πνεύματος το μέγα μυστήριο και συνάμα παράδοξο θαύμα της ελεύσεως και ενανθρωπήσεως Του Σωτήρος Χριστού δια της Υπεραγίας Θεοτόκου και παρθένου Μαρίας.



Του Θεού συνεργούντος λοιπόν, καλή τεσσαρακοστή. Καλόν και φιλότιμο αγώνα αδελφοί.

Καλά Χριστούγεννα


Στη νηστεία των Χριστουγέννων επιτρέπεται η κατάλυσις ψαριού, μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου (εκτός Τετάρτης και Παρασκευής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου