Σελίδες

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Της αλειψάσης Τον Κύριο μύρω



   Την Μεγάλη Τετάρτη (ο όρθρος της διαβάζεται την Μ. Τρίτη εσπέρας), η Αγία μας εκκλησία επιτελεί την ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως Του Κυρίου με μύρο, από μια πόρνη. Επίσης, ενθυμούμαστε το συμβούλιο των Ιουδαίων, με την λήψη της καταδικαστικής αποφάσεως έναντι του Ιησού, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για την προδοσία.
   Δυο μέρες πριν το Πάσχα, και καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού, όπου τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα και άλειψε τα πόδια του με πολύτιμο μύρο. Το μύρο αυτό ήταν τόσο ακριβό που οι μαθητές σχεδόν επέκριναν τον Ιησού που αφήνει να γίνει μια τόσο μεγάλη σπατάλη, ενώ αν πουλούσαν το μύρο και έπαιρναν τα χρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολλούς φτωχούς. 
   Ο Κύριος, υπερασπίστηκε το έργο της γυναίκας αυτής και της είπε μάλιστα να κρατήσει από αυτό το μύρο για τον ενταφιασμό του. 


"Γυνή, βαλούσα σώματι Χριστού μύρον
την Νικοδήμου προύλαβε σμιρναλόην"

  Βλέπουμε λοιπόν, πως ο Χριστός μας, δίδασκε και χωρίς να μιλάει. Με τη στάση του. Με τον τρόπο που αντιμετώπιζε κάθε άνθρωπο. Ας συναισθανθούμε και 'μεις την αμαρτωλότητά μας και ας πέσουμε στα πόδια Του βασιλέως Χριστού όπως εκείνη η γυναίκα. 

Ας συγχωρέσουμε πρώτοι εμείς, για να μπορέσουμε να ζητήσουμε από τον φιλεύσπλαχνο και δικαιοκρίτη Χριστό, συγχώρεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου